Το τέλειο πέναλτι!

Published by SoccerHub App on

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει το τέλειο πέναλτι; Και αν υπάρχει πώς είναι; Υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για το πώς πρέπει ένας παίχτης να χτυπήσει το πέναλτι, έτσι ώστε να μην μπορεί να το αποκρούσει ο τερματοφύλακας;

Κι όμως, όχι μία, αλλά περισσότερες μελέτες έρχονται να προσεγγίσουν το τέλειο πέναλτι και να περιγράψουν την ψυχολογία γύρω από αυτό.

Μία μελέτη ειδικών του φημισμένου London School of Economics απέδειξε ότι η ομάδα που θα ξεκινήσει να χτυπά πρώτη πέναλτι έχει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει επειδή στους παίκτες της ομάδας που μπαίνει δεύτερη στη διαδικασία των πέναλτι προστίθεται άγχος το οποίο τους οδηγεί σε κακές εκτελέσει.

Επιπρόσθετα, ερευνητές του Πανεπιστημίου John Μoores στο Λίβερπουλ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το τέλειο πέναλτι, χρησιμοποιώντας κάμερες υψηλής ευκρίνειας που ήταν εγκατεστημένες μέσα στα τέρματα. Ανέλυσαν τα δεδομένα που πήραν και κατέληξαν στην ετυμηγορία τους για το πώς πρέπει να εκτελεί ένας ποδοσφαιριστής το πέναλτι, ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να το αποκρούσει ο τερματοφύλακας.

Ο παίκτης που θα αναλάβει την εκτέλεση θα πρέπει να κλωτσήσει την μπάλα σε γωνία 20-30 μοιρών και με δύναμη τέτοια ώστε η μπάλα να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα ενώ η στόχευσή του θα πρέπει να είναι σε κάποιο από τα λεγόμενα «παράθυρα» της εστίας, δηλαδή λίγα εκατοστά κάτω από τη συμβολή των δοκών.

Τώρα πια δεν υπάρχει δικαιολογία!!

Πηγή: in.gr

Categories: Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *